• Home
  • 3 tekniker du bör ha koll på för framtida ERP-konkurrenskraft

Ett affärssystem, som med smarta funktioner stöttar din verksamhet, har genom åren visat sig vara en framgångsfaktor för många företag. Att hålla Affärssystemet ”up to date” och ha full koll på vilka framtida investeringar du bör göra är därför ett måste på dagens konkurrensutsatta marknad.

En massiv mängd ny teknik kan göra att det känns svårt när det kommer till investeringsbeslut för affärssystem. Vad kommer hjälpa just oss i framtiden, och varför? För att hjälpa dig lite på traven har vi sållat bland mängden information och identifierat tre tekniker du som arbetar med affärssystem bör vara extra uppmärksam på.

Mobilitet och IoT

Begreppet mobilitet har funnits en tid, men troligtvis är det här bara början. Vi befinner oss i en uppstartsfas och behöver komma upp i en viss mognad innan företagen kommer acceptera det mobila fullt ut. När det hänt kommer det explodera med fler och nya funktioner.

ERP-funktioner att vänta sig
- Röststyrning, tänk dig att era säljare kan arbeta med affärssystemet i bilen på väg hem från en kund.
- IoT, sakernas internet är också en del av den mobila utvecklingen. I framtiden kommer vi ännu mer dra nytta av att ha datakraften på oss, koppla den till produkter eller maskiner. Allt som kan vara uppkopplat kommer att bli uppkopplat.

Därför är det bra för ditt företag: Du blir inte bunden till en viss plats och kortar ned på väntetiden i kommunikationsprocesser.

Machine Learning och AI

Machine Learning och AI är områden som ligger i startgroparna och innefattar många olika områden. Hetast just nu är teknik som erbjuder kommunikation med dator, eller enheter med röst. Funktionerna innebär att datorn kan forma text till röst, och det motsatta, att datorn kan förstå vårat tal. Att använda röst som kommunikationsgränssnitt till datorer kommer att bli allt vanligare. För oss konsumenter så kommer vi framförallt att märka detta inom ramen för självkörande bilar och smarta hem.

ERP-funktioner att vänta sig
- Styr ditt arbete med röst, istället för skärm

Därför är det bra för ditt företag: Är skärm det bästa sättet att arbeta? Om du tar dig en funderare tror vi, helt säkert, kommer identifiera flera situationer där skärm egentligen inte är att föredra.

Interconnectivitet och Automatisering

En sak är säker. Mer information finns tillgänglig och allt mer blir uppkopplat. Vi befinner oss i en ny tisdepok, där företag måste se till användares bästa och smidighet, för att bli valda.

ERP-funktioner att vänta sig
- Integrationer över hela värdekedjor
- Automatisering av fler ekonomifunktioner. Exempelvis att fakturor automatiskt levereras till kund via integration. Att förfallna fakturor automatiskt skickas till inkasso. Att leverantörsfakturor betalas enbart genom att de attesteras

Därför är det bra för ditt företag: Arbetar du för att förenkla för dina användare, leverantörer och anställda, vinner du inte bara tid, utan ligger även steget före dina konkurrenter.

Med Jeeves ERP Version 5 lanserade vi mängder med nya funktioner. Vår målsättning är att fler företag ska vinna fördelar med framtidens teknik.